Zapomeňte na obyčejné zmrzlinové opojení, protože letošní svátky je trendy jíst zmrzliny netradičně, ať už jako dezert, koktejl nebo si pohrát se zdobením pohárů a ledových dobrot na špejli. Inspirujte se našimi recepty.
Mini zmrzlinový dortík ze zmrzliny Kuba
Ingredience:
Piškot: forma 20cm, 4 vejce, 260g cukru krupice, 130ml slunečnicového oleje, 220g polohrubé mouky, 40g holandského kakaa, 8g prášku do pečiva, 130ml studené vody, Robot, šlehací metla
Tvarohový krém Kubík: 250g mascarpone, 120g lehce povolené tvarohové zmrzliny Kubík (1,5 balení/kelímku), čerstvé nebo mražené maliny, trochu cukru na doslazení
Na dekoraci: 70g bílá čokoláda, 30g smetana 31%, Bílá a růžová barva na čokoládu
Postup:
Piškot:
1. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Vedle do misky prosít sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Do vaječné pěny na střídačku přidejte olej + sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Nakonec pomalu přilejte vodu
2. Forma 17cm, péct ve vyhřáté troubě 170 stupňů cca 60min. Pokud těsto vylijete např. na plech, doba pečení se zkrátí. Kontrolu proveďte pomocí špejle, jakmile ji vytáhnete z těsta suchou, je korpus upečený.
3. Po vychladnutí pomocí vykrajovátka o průměru 7cm vykrájejte kolečka.
Tvarohový krém Kubík
1. Mascarpone s lehce povoleným Kubíkem vyšlehejte do hladkého krému. Dle chuti případně doslaďte cukrem moučka.
2. Do poloviny krému zapracujte rozdrcené maliny.
Skládání dortíku
Kruhové vykrajovátko vyložte pevnou fólií, dospod vložte kolečko piškotu. Na to nastříkejte pomocí cukrářského sáčku malinový a tvarohový krém. Nahoře přiklopte dalším kolečkem piškotu. Dejte do mrazáku ztuhnout.
Dekorace
Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti. Nechte stranou trochu zchladnout. Čokoládou ozdobte vychlazený dort.
PEGAS Coffee Martini
Ingredience:
2 polévkové lžíce Pegas Vanilka přímo do sklenice,
Postup:
Do šejkru nadávkujte na kostky ledu: 2cl Vodka, 2cl Bailey’s nebo jiný podobný krémový likér, 4cl espresso (horké)
MROŽ Daiquiri
Ingredience:
45g Mrož Jahodová dřeň v kelímku, 4cl Havana Club Anějo 3 Aňos, 1,5 kávové lžičky vanilinového cukru, 2cl čerstvé citronové šťávy
Postup:
Do mixéru přidejte veškeré ingredience a umixujte je spolu s ledovou tříští. Přelijte do sklenice a na závěr koktejl ozdobte čerstvou jahodou.
Jahodový Mrož zdobený načechraným piškotem a čokoládou
Ingredience:
1x nanuk Mrož Jahoda v tmavé čokoládě, bílou čokoládu cca 30-50g, 100g celá vejce, 80g cukr krupice, 30g hladké mouky, jedlou barvu na vytvoření „microwave sponge“
Postup:
Nejprve vyšlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří dokonale nadýchaná sněhová pěna. Přidejte trochu červené barvy a následně do směsi po troškách přimíchávejte mouku. Až bude pěna hotová (nadýchaná konzistence s viditelnými bublinami vzduchu). Poté vezměte papírový nebo plastový kelímek a do půlky naplňte pěnou a vložte ho do mikrovlnné trouby na plný výkon na 30 vteřin. Po vyjmutí z mikrovlnné trouby položte kelímek vzhůru dnem na prkýnko. Pozn.: Kelímek musíte zespodu proděravět (4 dírky), aby z něj utíkala pára. Na talíř dejte nanuk Mrož Jahoda, vezměte hrubší štětec a namočte ho do rozpuštěné bílé čokolády a udělejte nepravidelný tah štětcem. Z kelímku vyndejte piškot, roztrhejte na menší kousky. Na čáru z čokolády posaďte kousek piškotu.
Borůvkový šejk
Ingredience:
3 polévkové lžíce Mrož borůvkový s jogurtem, 3cl smetana ke šlehání, 1,5 cl medu, 8cl mléka, 2cl pomerančový fresh
Postup:
Do vysoké sklenice přidejte veškeré ingredience a umixujte je v mixéru s ledovou tříští. Přelijte do vysoké sklenice a na závěr koktejl ozdobte borůvkami a pomerančovou kůrou.
Tip: U tohoto koktejlu můžete použít i jiné příchutě krémových ovocných zmrzlin.
Pravá vanilka v kokosu
Ingredience:
2x kopeček – Vanilková zmrzlina Pegas ve vaničce, kokosový ořech, hoblinky čokolády, vanilkový lusk
Postup:
Do rozpůleného kokosového ořechu vložte dva kopečky vanilkové zmrzliny, posypte nastrouhanými kousky čokolády a ozdobte vanilkovým luskem. Kokosový ořech můžete také vydlabat a kousky kokosu přidat do zmrzliny.
Plno dalších receptů s Prima zmrzlinou, kterým nikdo neodolá naleznete na stránkách Prima zmrzliny ZDE
Máte i vy svůj oblíbený recept se zmrzlinou, kterému nikdo ve vašem okolí neodolá? Napište nám ho a vyhrajte kosmetický balíček s dekorativní kosmetikou. Prvních 5 receptů vyhrává :). Recepty můžete posílat do konce roku
31. 12. 2017 na e-mail: info@fithall.cz