Léto je nenávratně pryč a nás čeká sychravé počasí a dlouhá zima. Poradíme vám, jak si připravit správnou snídani. Když si ji naservírujete alespoň dvakrát do týdne udrží vás v kondici až do jara.
Pohanková snídaně
Dodává tělu velké množství vitamínů, minerálů a celkově posiluje obranyschopnost organismu. Kromě toho neobsahuje lepek, ani mléčné výrobky, neboť ty v zimním období přispívají k zahlenění organismu.
Co potřebujete:
150g pohanky
400ml vařící vody
1 lžička medu
špetka mletého hřebíčku, mořská sůl
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce sekaných pistácií
4 lžíce rozinek
4 hručky nakrájené na kousky
špetka skořice
Postup přípravy:
- pohanku nasucho opražíme v rendlíku
- zalijeme vařící vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka
- vmícháme lžíci medu
- okořeníme špetičkou mletého hřebíčku
- osolíme
- rozehřejeme hrnec
- rozpálíme olivový olej
- orstujeme pistácie a rozinky
- přidáme nakrájené hrušky a podusíme doměkka
- ochutíme špetkou skořice
- vše promícháme