Přinášíme vám dvacátou část receptů, které vám mohou pomoci změnit vaše stravovací návyky.
DALŠÍ JÍDELNÍČKY naleznete zde
Snídaně
Ředkvičková pomazánka s celozrným chlebem
Ingredience pro 4 osoby: 2 svazky ředkviček, 1 měkký nízkotučný tvaroh, hrst pažitky, 2 vařená vejce, sůl, pepř
Nastrouhané ředkvičky zamícháme do rozmíchaného osoleného a ochuceného tvarohu. Přidáme nasekaná vařená vejce a hrst sekané pažitky. Nemáme-li pažitku, můžeme ji nahradit jarní cibulkou nebo najemno nakrájenou cibulí. Pomazánku můžeme podle možností doplnit kostičkami rajčat nebo okurky apod.
Energetická hodnota: 104kcal
Svačina
malá müsli tyčinka Twiggy (nejlépe ořechová)
Oběd
Míchaná vejce s kuřetem (1 porce)
1 celé vejce, 1/2 šálku vaječných bílků, 2 lžíce nakrájených zelených cibulek, sůl a pepř na dochucení, ¼ šálku nakrájeného čerstvého špenátu, 4 minirajčata rozkrojená na půlky, 60 g vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky, 15 g rozmačkaného sýra mozzarella, sprej s rostlinným olejem
V menší nádobě smíchejte celé vejce s bílky a směs rozšlehejte. Přidejte cibulku, sůl a pepř. Menší pánev postříkejte sprejem s rostlinným olejem a ohřejte ji středním plamenem. Na pánev přidejte špenát a vařte 2 minuty za stálého míchání, až je měkký. Potom ke špenátu přidejte vaječnou směs, rajčata a kuřecí maso. Vše vařte asi 2 minuty, až se vejce srazí, posypte sýrem a jakmile se sýr roztaví (30 s), odstavte pánev z plotny. Ihned podávejte.
Energetická hodnota: 263 kcal
Svačina
Vmíchejte do netučného jogurtu kousky mini-rajčátek a plátky okurky jako tzatziky (jemně osolit a okořenit)
Večeře
Salát s krevetami a tofu
Ingredience pro 4 osoby: 16 čerstvých krevet, 400 g tofu natural, 200 g rukoly, 120 g polníčku, 2 pl balsamico dresingu, sůl, pepř, 6 pl olivového oleje
Krevety očistíme a zbavíme střívek. Poté krevety orestujeme na olivovém oleji. Tofu nakrájíme na kousky. Přidáme rukolu a polníček. Vše zamícháme a přidáme dresing z balsamika a olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme.
Energetická hodnota: 285 kcal