Fithall magazín

Pátek 15.12.2017 svátek má Radana

Jídlo a výživa

I zmrzlina může být zdravá

I zmrzlina může být zdravá



Uhodnete, z čeho se tahle zdravá letní dobrota dělá? Zelená barva vám možná napověděla, že hlavní ingrediencí je avokádo. Ano, má sice chuť, která se ke zmrzlině příliš nehodí, ale dejte mu šanci. Je to ovoce a zmrzliny se přece z ovoce dělají, tak proč to nezkusit?

 

ČTĚTE TAKÉ:

Čím nahradit kalorické dobroty?

4 skvělé způsoby, jak využít přezrálé banány

Jak se správně stravovat u vody?

 

Navíc je avokádo opravdu zdravé, dokonce je to jedna z nejzdravějších potravin naší planety. Obsahuje 20 vitamínů a minerálů, také poměrně hodně tuků, ale velmi zdravých, takže je vhodné i při hubnutí (v přiměřeném množství).

 

Vyberte ho správně
Prvním krokem k úspěchu je avokádo správně v obchodě vybrat. Avokádo je jeden z mála plodů, který začíná zrát až po utržení. Je tak v pořádku, když si domů z obchodu odnesete avokádo ještě tvrdé. Jen odloupněte stopku a zkontrolujte, zda se pod ní neukrývá plíseň nebo černé skvrny, takový plod neberte. Doma zabalte avokádo do hnědého či novinového papíru a nechte dozrát na misce s ovocem. Nedávejte ho do ledničky, chlad mu nesvědčí. Zralé avokádo poznáte tak, že je při stisknutí prstem mírně měkké, na slupce se již mohou objevovat černé skvrnky, uvnitř by však plod měl být krásně žlutý.

Co budete potřebovat: 1 plechovku kokosového krému, 1 a 1/2 zralého avokáda, 1 lžičku citronové šťávy, 1/3 hrnku hnědého rýžového sirupu  (1 hrnek = 250 ml)

Postup:
1. Plechovku s kokosovým krémem nechte přes noc vychladit v lednici. Pak dejte krém do misky a vyšlehejte elektrickým šlehačem, dokud nebude mít konzistenci šlehačky.

2. Avokádo zbavte pecky a slupky, dejte do mixéru, přidejte citronovou šťávu, která zabrání zhnědnutí avokáda. Obojí rozmixujte na pastu a přimíchejte ji k našlehanému kokosovému krému.

3. Nakonec zlehka vmíchejte rýžový sirup, krém naplňte do vhodné nádoby, zakryjte ji plastovou fólií a dejte nejméně na 4 hodiny do mrazáku.

Naše TIPY:
Kokosový krém se vyrábí z dužiny kokosu a seženete ho například v asijských prodejnách. Nepleťte si ho s kokosovým mlékem. To se dá sice do receptu použít také, ale mělo by být plnotučné a bude vám trvat déle, než ho našleháte.

Rýžový sirup je zdravější alternativou klasického cukru především proto, že neobsahuje fruktózu, ale hodně polysacharidů, takže se energie po jeho zkonzumování uvolňuje postupně a nezpůsobuje kolísání cukru v krvi jako bílý cukr. Seženete ho v prodejnách zdravé výživy.


Zdroj: Primy ŽENY

 

iPrima_zeny_v2.jpg


Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení

Zpět Zpět na seznam článků

Související články
Cvičení a trendy Hubnout se zmrzlinou? Žádný problém!
Jídlo a výživa Udělejte si zmrzlinu doma
Jídlo a výživa Proč jíst avokádo