Navštivte nás i na

ČTENÍ O CVIČENÍ, VÝŽIVĚ A ZDRAVÉM ŽIVOTNÍM STYLU

Rychle, chutně, dietně - 6.díl

Přinášíme vám šestou část receptů, které vám mohou pomoci změnit vaše stravovací návyky.

 

Snídaně

Cereální (1 porce)

Energetická hodnota: 225 kcal

Hrst mírně ochucených ovesných vloček, nízkotučný neslazený jogurt (150ml), porce ovoce (banán, kiwi, ananas, light kompot, broskev atd.)

Vločky smícháme v misce s jogurtem a necháme nabobtnat. Ovoce pokrájíme na kostičky a vmícháme do jogortu. Pak podáváme

 

Svačina

1. balení sušenek BeBe Dobré ráno

Energetická hodnota: 224 kcal

 

Oběd

Krůtí steak s rýží a zeleninou (2 porce)

Energetická hodnota: cca 700 kcal

Obsah bílkovin: 84,5 g

Obsah sacharidů: 97 g

Obsah tuků: 11,2 g

Obsah vlákniny: 4 g

300 g krůtích prsou, hrst rýže Natural, 6 stonků chřestu, 1 karotka, 10 zelených fazolek, sůl, pepř

Krůtí prsa rozkrájíme na dvě porce, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme grilovat. Rýži uvaříme dle návodu. Zeleninu omyjeme, karotku pokrájíme na kolečka a poté vše uvaříme (nejlépe v páře). Na talíře rozdělíme rýži, maso a zeleninu. Přelijeme šťávou z masa a podáváme.

 

Svačina

Ledový okurkový salát (1 porce)

Energetická hodnota: 32 kcal

Okurku nakrájíme na kolečka nebo nudličky a dejte do mísy. Přidejte 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře a promíchejte. Salát zalijte 1/4 šálku červeného vinného octa, přidejte kostku ledu, znovu promíchejte a servírujte.

 

Večeře

Ostřejší fazolový salát (2 porce)

Energetická hodnota: 389 kcal

Obsah bílkovin: 26 g

Obsah sacharidů: 68 g

Obsah tuků: 9 g

Obsah vlákniny: 16 g

1 plechovka konzervovaných fazolí, zelená petrželka, lžička kmínu, červená civule, červený vinný ocet, olivový olej. Mango nebo papája. 

Fazole bez nálevu vyklopíme do mísy. Přidáme šálek nakrájené petrželky a na kostičky nakrájenou cibuli. Přisypeme 1/4 lžičky drceného kmínu a promícháme. Ke směsi přidáme 1 lžíci extra panenského olivového oleje a 1/4 šálku vinného octa. Opět důkladně promícháme a servírujeme. Salát podáváme s kousky manga nebo papáji.

 

Autor: ing. Ivan Mach