Navštivte nás i na

ČTENÍ O CVIČENÍ, VÝŽIVĚ A ZDRAVÉM ŽIVOTNÍM STYLU

Dietní hit: Pizza placka z květáku. Bez mouky, bez lepku a s minimem kalorií!

Věděli jste, že placka na pizzu se dá udělat i bez mouky, a tudíž bez lepku a navíc dietně? Tenhle recept je hitem vegetariánské kuchyně posledních let a květák v něm našel úplně jiné – a opět naprosto skvělé – postavení.

 

ČTĚTE TAKÉ:

S proteinovým práškem v kuchyni

5 top receptů na hubnutí

Večeře zdravě a rychle - máme pro Vás skvělé recepty!

 

Pizza placku z květáku si neoblíbili jen vegetariáni, ale i příznivci nízkosacharidových diet, bezlepkáři a také ti, co hodně cvičí (třeba trenéři a závodníci fitness). Je to totiž výborný způsob, jak se dá obelstít strašně dobré, ale nepříliš dietní jídlo tak, aby byl výsledek opravdu chutný.

A věřte, že tahle placka stojí za vyzkoušení. Ono se může zdát, že se vám bude různě drobit, ale až ji upečete, uvidíte, že se dá normálně nakrájet na díly a vzít do ruky  úplně stejně, jako klasická pizza. Nebudeme vám lhát – nechutná úplně stejně jako placka z klasického těsta. Ale může se docela dobře stát, že vám bude chutnat ještě víc:).

Pizza placka z květáku


Co budete potřebovat:

• 1/2 květáku
• 1/2 hrnku nastrouhaného sýra (různé druhy, nejlépe italského typu, např. směs parmazánu a mozzarelly)
• 1/2 hrnku nakrájené petrželky
• 1 vejce
• 1 stroužek česneku, nasekaný
• sůl a pepř

1. Květák nastrouhejte ideálně v robotu (ručně je to dost velká práce, ale jde to také) strouhacím nástavcem na drobenku a pak ji vařte v páře asi 15 minut. Přesuňte do mísy a nechte vychladnout.

2. Troubu předehřejte na 230 °C. Plech vyložte papírem na pečení. Květák promíchejte se sýrem, petrželkou, vejcem, česnekem, solí a pepřem. Na plechu směs vymačkejte do tvaru placky a pečte ji asi 15 minut, až lehce zhnědne.

3. Chcete-li, můžete ji rovnou obložit podobně jako pizzu podle své chuti, ale s náplní to nepřehánějte, placka je vynikající sama o sobě.

3 nápady, jak placku obložit:
Jak už bylo výše zmíněno, u pizzy z květáku není dobré to s oblohou moc přehánět, protože je přece jen o něco křehčí než pizza z klasického těsta. Vše, co použijete na obložení, krájejte na tenké plátky a vytvořte z nich na placce jen slabší vrstvu.

 

 

Zdroj: Prima ŽENY

 

iPrima_zeny.jpg