Navštivte nás i na

ČTENÍ O CVIČENÍ, VÝŽIVĚ A ZDRAVÉM ŽIVOTNÍM STYLU

Jídlo a výživa

20.05.2018 22:12
Prima jídelníček pro aktivní jogíny

Ačkoliv je jógová praxe často spojována s odříkáním, askezí, střídmostí, abstinencí a vegetariánstvím, záleží jen na vás, jak ji pojmete. Jóga nic nepřikazuje a nikoho neomezuje. Žijeme tady a teď, ne v Indii před stovkami let ani v mnišském klášteře.

17.05.2018 13:46
Patříte mezi emoční jedlíky? Poradíme, jak na to.

Zrovna se necítíte fajn a vaše tělo křičí po útěše v podobě jídla. Chvíli odoláváte, ale pak, jako pokaždé, podlehnete a nacpete se k prasknutí. Znáte to?

07.05.2018 22:07
Mlsejte zdravě!

Milujete sladké, ale přitom ráda jíte zdravě? Myslíte si, že nejde prokombinovat obojí? Máme pro vás chutné důkazy o tom, že tomu tak je.

03.05.2018 09:12
Proč používat sezamový olej?

Už jste někdy zkusili použít sezamový olej? Doporučujeme ho vaší pozornosti. Tady je několik důvodů, proč ho vyzkoušet.

25.04.2018 10:31
Kyselina listová pro všechny, nejen pro těhotné

Kyselina listová je ve vodě rozpustný vitamin ze skupiny B, zvaný B9, který je klíčový pro správný chod buněk v našem organismu. Bohužel si tělo nedokáže dlouho udržet její hladinu, a proto ji musíme denně doplňovat. Co se stane, když jí má tělo nedostatek?

19.04.2018 09:32
Proč jíst pomalu a jak na to?

Naučte se jíst pomalu, jídlo si vychutnávat a uvidíte, že si ho nejen víc užijete, ale také ho sníte méně a bude vám lépe. Zde je několik tipů, jak na to.

09.04.2018 10:38
Bylinky pro domácí využítí

Bylinky jsou příroda a příroda léčí. Poznejte ty, které mohou být užitečné i vám.

03.04.2018 21:51
Dobroty z koledy aneb Jak chutně naložit s vařenými vejci

Povelikonoční týden bývá v mnoha rodinách stejný - dojídají se vykoledovaná vařená vajíčka. Pokud i vy doma máte pilné koledníky a každoročně řešíte, co si s tolika vejci počít, my vám poradíme.

03.04.2018 21:40
Vejce pro štíhlou linii

Vejce jsou nejen symbolem Velikonoc, počátku nového života a zrození, ale také přírodní potravinou, obsahující proteiny a další látky, prospěšné pro naše zdraví.

13.03.2018 21:11
Kvašené potraviny pro zdraví a lepší trávení

Některým potravinám vyloženě prospěje, když zkvasí ještě dřív, než se nám dostanou na stůl. Když se nechá zkvasit zelí či okurky, cukry a sacharidy v nich obsažené se promění v látky energeticky chudší, zato lidskému tělu daleko přínosnější.

Banner_Prima_240x600.jpg

Jidelnicek_v1.jpg